Deputatul Vasile Nagy: De 1 iunie, să ne gândim la toți copiii acestei țări, atât la cei fericiți cât și la cei mai puțin favorizați de soartă

0

Ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, este prilej de bucurie și distracție pentru cei mici. În fiecare an, de 1 iunie, se organizează petreceri pentru copii, expoziții, competiții distractive iar politicienii se întrec în a ne spune cât de apropiați sunt ei de cei mai mici cetățeni ai țării. Însă, în spatele valului de distracții și voie bună, există mulți, prea mulți copii pentru care copilăria nu este deloc un anotimp frumos al vieții.
„Sărbătorim, în fiecare an, de 1 iunie, copiii și copilăria. Pentru noi, adulții, a le asigura celor mai mici români o copilărie fără griji este mai mult decât o datorie. Azi vom avea ocazia de a fi alături de ei, prin parcuri, săli de spectacole, terenuri de sport și în atâtea alte locuri unde sunt organizate manifestări dedicate primei zile a lunii iunie și sărbătoriților ei. Copilăria este frumoasă, lipsită de griji… Sau cel puțin, așa ar trebui să fie. Pentru că, din păcate, există astăzi mulți, prea mulți copii care o duc greu, sunt despărțiți de părinții plecați să câștige un ban pe alte meleaguri și pentru care ziua de 1 iunie este o zi ca oricare alta: cu foame, frustrări, dureri ascunse și fără nici o perspectivă. Pentru ei, avem datoria să ne mobilizăm, să punem în practică programe speciale, pentru că toți copiii acestei țări merită să se bucure de o copilărie frumoasă. Este bine că în 1 iunie ne arătăm grija, măcar declarativ, față de copiii noștri, viitorul de aur al țării. Dar va fi mult mai bine atunci când vom reuși, ca oameni politici, să facem ca un număr tot mai mare de copii să se poată bucura cu adevărat de frumusețea acestor ani ai copilăriei”, a declarat Vasile Nagy, deputat de Arad.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here