1 iunie cu jucăriile părinților și bunicilor

0

O inedită expoziție este deschisă la Complexul Muzeal Arad pentru a marca Ziua Copilului. Ideea i-a aparținut unei angajate din muzeu, Camelia Patko, care este curatorul expoziţiei. Toate jucăriile expuse aparțin chiar angajaților muzeului din Arad, care spun că au vrut să le arate copiilor din zilele noastre ce le-a bucurat copilăria, iar părinților să le trezească amintiri. Cea mai veche și jucărie prezentată are 65 de ani.
Expoziția, care este deschisă în cadrul Muzeului de Științe ale Naturii din Palatul Cultural, intrarea dinspre Parcul Copiilor, poate fi văzută până pe data de 19 iunie, de marți-duminică, între orele 09.00-17.00. Ea cuprinde jucării produse în urmă cu zeci de ani, folosite de generațiile trecute. „Amintiri din copilăria de altădată” aduce în atenția publicului cărți de povești, de poezii, almanahuri, mici atlase zoologice, ilustrate, jocuri, jucării, obiecte de porțelan, discuri de vinil cu povești, diafilme, casete dar și fotografii cu copiii care s-au bucurat de aceste obiecte creându-și un univers propriu. Este o expoziție dedicată copiilor de astăzi dar și adulților care păstrează în suflet nostalgia copilăriei de altădată, spun organizatorii.
Multe dintre jucării au fost produse chiar în oraș, la renumita fabrică de păpuși Arădeanca, una dintre cele mai mari fabrici de jucării din Europa.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here