[VIDEO] Sara Gheorghe, o valoare autentică a muzicii românești

0

Tânăra percuționistă arădeancă Sara Gheorghe este una dintre adevăratele valori ale muzicii românești. Talentul ei este recunoscut de muzicieni din țară, dar și din străinătate.
Sara Gheorghe este eleva profesorilor Lucia și Mario Florescu de la secția de percuție a Colegiului de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad. Cariera muzicală a tinerei arădence a urmat în ultimii ani un parcurs ascendent. De la 14 ani, Sara Gheorghe concertează în mod regulat cu orchestra Filarmonicii de Stat din Arad, atât ca solistă la marimbă, cât și ca percuționistă. A avut șansa să concerteze în importante centre de cultură și orașe europene: Chișinău, București, Budapesta, Praga, Napoli, Milano, Viena sau Berlin. De trei ani este membru al Orchestrei de Tineret a Republicii Moldova, iar din acest an, în urma unei selecții și audiții, a devenit membru al Orchestrei Naționale de Tineret a României. De asemenea, este înscrisă într-un program de pregătire la Universitatea de Muzică și Arte din Viena, sub îndrumarea profesorului universitar David Panzl. Dacă ținem seama și de faptul că în ultimii ani, Sara a fost o prezență constantă la Tribuna Tinerelor Talente de la Filarmonica de Stat din Arad sau că asigură prin fragmente de multipercuție partea live din coloana sonoră a piesei de teatru „Familia Ibsen”, care a avut premiera pe data de 1 martie 2019 la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, avem imaginea unui calendar muzical extrem de bogat căruia Sara Gheorghe îi face față cu mult succes. La finalul lunii octombrie, a participat împreună cu artiștii Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad la cel mai important eveniment teatral al anului, Festivalul Național de Teatru de la București¸ unde „Familia Ibsen” a avut un redutabil succes la public.
Talentata percuționistă a participat și la Balul Comunității Arădene, un eveniment de caritate de mare ținută gândit în sprijinul elevilor excepționali ai Aradului, iar momentul muzical care a avut-o ca protagonistă a întregit atmosfera de sărbătoare şi i-a încântat pe cei prezenţi. Tot recent, Sara Gheorghe a concertat la Budapesta sub bagheta maestrului Dorin Frandeș, alături de orchestra de cameră a Filarmonicii de Stat din Arad, unde i-a uimit pe spectatorii care au avut ocazia să o cunoască anul trecut și care au revenit în număr și mai mare, și care au rechemat-o de trei ori prin aplauzele lor răsunătoare ca să le mai cânte câte o piesă.
Sara Gheorghe este unul dintre tinerele talente muzicale ale României. Ea a avut privilegiul să lucreze cu mari dirijori de orchestră, amintindu-i aici pe Gabriel Bebeșelea, Leos Swarovski, Matei Corvin și Cristian Mandeal, de la care a avut ocazia să învețe foarte mult. Întrebată despre proiectele ei din viitorul apropiat, Sara a spus că la începutul lunii decembrie, va participa la spectacolul cunoscutului artist Tudor Gheorghe, „Degeaba 30”, în trei orașe din vestul țării: Arad, Timișoara și Cluj. În rest, ea continuă să muncească pentru a fi tot mai bună în domeniul ei și pentru a dobândi cât mai multă experiență, atât orchestrală, cât și ca solist. Este conștientă de faptul că percuția înseamnă foarte multe instrumente diferite, genuri de muzică diferite și muncă în orchestră sau ca solist. Ea își echilibrează cu succes activitățile muzicale cu cele școlare, domeniu în care a excelat întotdeauna prin rezultatele avute.
Cu siguranță vom auzi în curând despre alte succese pentru care tânăra percuționistă arădeană se pregătește cu mult talent și entuziasm. Întrebată care este secretul ei, Sara a răspuns fără ezitare: „Faptul că pot să fac ce-mi place.” Deviza ei a fost dintotdeauna: „Fii pe deplin și întotdeauna tu însuți! Nimeni nu este mai bun ca tine la lucrul acesta.”

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here