Eveniment transfrontalier: Expertiză externă și asistență tehnică în colectarea și stocarea datelor colectate de pe teren, în urma utilizării dronelor

0

În perioada 10.09.2020 – 12.09.2020, a avut loc instruirea tehnică specializată cu tema „Expertiză externă și asistență tehnică în colectarea și stocarea datelor colectate de pe teren, în urma utilizării dronelor” organizată de BAMER în cadrul proiectului „Modern technologies for monitoring landcovered with waste in order to restore their initial use“, proiect înscris în Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme Romania-Serbia, înregistrat cu codul eMS: RORS 365. Evenimentul a avut loc la Sala de Cultură a orașului Moldova Nouă, județul Caraș-Severin. Partenerii proiectului sunt SIMAR Timișoara (conducător de proiect și partener), Primăria Moldova Nouă, JKP Zrenjanin și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ,,Regele Mihai I al României” din Timișoara.

Trainingul a fost efectuat de lectori specializați în domeniu și au participat specialiști din diferite arii de specialitate: domeniul protejării mediului, a tehnologiei și al procesării datelor, a peisagisticii, al tehnicilor și procedurilor de colectarea deșeurilor și din domeniile conexe al transporturilor, al procesării și depozitării produselor/ informațiilor. În cadrul pregătirii tehnice ale acestor zile de instruire,  le-au fost prezentate modalitățile de colectare a datelor din teren, în urma utilizării dronelor, folosirea funcțiilor dronelor pentru colectarea datelor din câmpul experimental, procesarea datelor colectate, introducerea acestora în calculator și modalitățile de stocare a informațiilor în baza de date.

Ținând cont de faptul că în cele două țări vecine, România și Serbia, menținerea unui mediu nepoluat este un deziderat comun, utilizarea unor tehnici moderne, inovatoare sunt necesare pentru a reabilita și a igieniza zonele afectate de deșeuri în zona transfrontalieră. Astfel obiectivul principal al proiectului este identificarea și înlăturarea deșeurilor pentru a restabili utilizarea inițială a terenului.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + 19 =