Ruben Budău, candidatul PSLC la președinția CJA: Este momentul schimbului de generații, eu cred că putem mult mai mult

-interviu cu Ruben Budău, candidatul Platformei Social-Liberal-Creștine la președinția Consiliului Județean Arad

-Cine este Ruben Budău?
-Ruben Budău este un om normal, familist, simplu, onest, credincios și muncitor. Mă implic maxim în tot ceea ce am de făcut. Aceasta ar putea fi o scurtă descriere care să mă caracterizeze. Ruben este numele ales de către părinții mei, unul mai puțin uzual într-adevăr dar de care mereu eu am fost foarte mândru. Este un nume de inspirație biblică. Am o viață bună, cu o nevastă frumoasă și o minune de copil, numit la fel ca mine, Ruben. Provin dintr-o familie foarte frumoasă. Suntem patru frați, toți băieți. Părinții noștri ne-au învățat de foarte mici dragostea de oameni, de Dumnezeu și de pământ. Am umblat la școala de la noi din sat (clasele I-IV), la Groșeni (clasele V-VIII) și apoi la liceu, la Beliu. Am mers apoi la facultate la Oradea, unde în 2006 am absolvit Facultatea de Protecția Mediului din cadrul Universității Oradea, obținând licența în Silvicultură. După perioada de Master am urmat studiile doctorale la USAMV Cluj Napoca, tema acestuia fiind focalizată pe CULTURA SALCÂMULUI. Din anul 2007 și până în prezent lucrez la Universitatea din Oradea, trecând prin gradele universitare, astăzi fiind în funcția de Lector universitar (Şef lucrãri) dr. ing. din cadrul Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră al Facultății de Protecția Mediului. Pe lângă activitatea didactică, am pornit și un proiect managerial prin care pun în aplicare noțiunile teoretice. Este vorba despre un proiect cunoscut sub numele de Ferma Bârzani, prin care am adus ceva nou în zona satului meu natal, Bârzești: cultura de arbuști fructiferi și puieți forestieri. Aici reușesc să îmbin teoria cu practica, din care rezultă an de an, plante și fructe de zmeur, mur, coacăz, cătină, afin canadian, căpșun, salcâm, stejar dar și alte activități.
Ce vă recomandă pentru a candida la această funcție?
-Modul de relaționare cu oamenii consider că este un punct cheie deoarece pot face ușor „punte” între prăpăstii, știu să administrez lucrurile astfel încât acestea să fie funcționale și sa aducă plus valoare. Seriozitatea, tenacitatea, spiritul de echipă, onestitatea și caracterul sunt convins că mă recomandă pentru această candidatură, însă miza mea este focalizată și pe echipă, o echipă care să prezinte capacitate de muncă, viziune și rezultate favorabile pentru comunitatea arădeană. Faptul că am pus pe picioare o afacere în cadrul fermei mele și că am reale aptitudini manageriale, fiind direct implicat și în activitatea economică, reprezintă un alt avantaj.

„În anul 2006 m-am înscris în PSD”

-De când sunteți implicat în politică?
-În anul 2006 m-am înscris în PSD, dar m-am focalizat apoi pe carieră și tot atunci a fost și perioada în care aveam viziunea despre fermă. Au fost ani în care am acumulat experiență, cunosc problemele fermierilor, ale oamenilor simpli de la țară, dar în același timp și ale celor de la oraș. Recent am „reactivat motoarele” în primăvara acestui an, am venit hotărât, deoarece peste câțiva ani copilul meu mă va întreba: „Tati, tu ce ai făcut pentru țara asta? Ce ai făcut pentru comunitatea noastră? De ce nu suntem și noi în Italia sau Spania?”, iar eu ce răspuns o să îi pot da dacă voi continua să stau deoparte și să nu mă implic? Am simțit o mare deschidere la Arad, ceea ce am spus în momentul în care am decis acest lucru este valabil și acum: la Arad se schimbă generațiile, au loc lucruri mari în cadrul PSD, iar nominalizarea persoanei mele la președinția Consiliului Județean este dovada vie a faptului că este pe bune!
-Ce înseamnă pentru dumneavoastră această candidatură?
-Este clar faptul că am început un nou capitol din viață, încrederea și susținerea colegilor mă onorează foarte mult și în același timp mă responsabilizează. Avem multe lucruri de reparat în Municipiul Arad, în județul Arad. Pentru mine familia este pe primul loc, având sprijin necondiționat din partea familiei mele mi-a fost mai ușor să accept onoranta propunere de a candida pentru președinția Consiliului Județean Arad. La prima vedere pare simplu, dar vă rog să mă credeți că este o încărcătură emoțională foarte mare, deoarece a trebuit să mă decid într-un timp relativ scurt.
-Ce considerați că trebuie îmbunătățit în activitatea Consiliului Județean Arad?
-O instituție de talia Consiliului Județean în mod normal, din punctul meu de vedere, ar trebui să înceapă mandatul cu 4-5 linii clare de dezvoltare, cele mai prioritare. Evident că toate instituțiile din subordine sunt importante dar trebuie să avem priorități. Din nefericire în acest moment suntem la nivelul „nu putem vărui ce au construit părinții noștri”. Eu cred că putem mult mai mult. Să terminam o dată cu ura, dezbinarea, minciuna, să ne așezăm la masă cu toții, să analizăm și împreună să luăm cele mai bune decizii pentru comunitatea arădeană. O să revenim în campanie cu viziunea noastră pentru dezvoltarea județului Arad. Dumnezeu să Binecuvinteze județul Arad!