Eveniment transfrontalier: Consultanță și asistență tehnică în operațiunea judiciară a dronei

0

În perioada 30.07.2020 – 02.08.2020, a avut loc instruirea tehnică specializată cu tema „Consultanță și asistență tehnică în operațiunea judiciară a dronei” organizată de BAMER în cadrul proiectului „Modern technologies for monitoring landcovered with waste in order to restore their initial use“, proiect înscris în Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme Romania-Serbia, înregistrat cu codul eMS: RORS 365.

Evenimentul a avut loc la Sala de Cultură a orașului Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, întâlnire la care a răspuns afirmativ și Agenția Națională pentru Protecția Mediului. Partenerii proiectului sunt SIMAR Timișoara (conducător de proiect și partener), Primăria Moldova Nouă, JKP Zrenjanin și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ,,Regele Mihai I al României” din Timișoara.

În cadrul acestor zile de instruire le-au fost prezentate partenerilor proiectului, legislațiile europene și române în utilizarea dronei, le-au fost explicate utilizarea aplicațiilor de simulare a zborului dronelor, implicit și măsurile preventive și nu în ultimul rând verificarea condițiilor înainte și după zbor cu aplicații practice. Pregătirea tehnică a inclus, de asemenea, manevrarea în zbor a trei tipuri de drone: ultralight, greutate medie și drone profesionale.

Ținând cont de faptul că în cele două țări vecine, România și Serbia, menținerea unui mediu nepoluat este un deziderat comun, utilizarea unor tehnici moderne, inovatoare sunt necesare pentru a reabilita și a igieniza zonele afectate de deșeuri în zona transfrontalieră. Astfel obiectivul principal al proiectului este identificarea și înlăturarea deșeurilor pentru a restabili utilizarea inițială a terenului

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here