Risc crescut de cancer pulmonar pentru persoanele care trăiesc lângă drumuri aglomerate

0

Conform unui raport publicat recent în Marea Britanie, citat de Press Association, persoanele care trăiesc la o distanţă de până la 50 de metri de drumurile cu trafic intens sunt expuse la creşterea riscului de cancer pulmonar cu până la 50 la sută.

Realizat de cercetători de la King’s College London, studiul a fost lansat de o coaliţie formată din cincisprezece organizaţii nonguvernamentale cu activitate în domeniile sănătăţii şi mediului. Conform documentului, s-a demonstrat că proximitatea faţă de drumurile aglomerate creşte riscul de cancer pulmonar şi poate să afecteze dezvoltarea plămânilor copiilor cu până la 14%. Alte boli la a căror producere ar putea contribui poluarea atmosferică, în conformitate cu concluziile studiului care a fost efectuat în 13 oraşe din Marea Britanie şi Polonia sunt bolile de inimă, accidentul vascular cerebral sau insuficienţa cardiacă şi bronşita.
Au fost analizate un număr de 13 probleme de sănătate diferite care sunt prezente la persoane care locuiesc în zone cu poluare atmosferică ridicate. Acesta au fost comparate cu restul populaţiei. Nu au fost analizate doar internările în spitale şi decesele, ci şi simptome cum ar fi infecţiile respiratorii.
Se estimează că dacă poluarea atmosferică ar fi redusă cu o cincime ar exista, spre exemplu, cu 3.865 mai puţine cazuri de copii cu simptome de bronşită în Londra, cu 328 în Birmingham, cu 94 în Bristol, cu 85 în Liverpool, cu 85 în Manchester, cu 134 în Nottingham, cu 38 în Oxford şi cu 69 mai puţine cazuri în Southampton.
Conform studiului a reieşit că poluarea atmosferică din zonele limitrofe drumurilor cu circulaţie intensă a stopat dezvoltarea plămânilor la copii cu aproximativ 14% în Oxford, 13% în Londra, 8% în Birmingham, 5% în Liverpool, 3% în Nottingham şi 4% în Southampton.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here