Vasile Nagy: România trebuie să continue să investească în inovație și cercetare-dezvoltare în sectorul energetic

0

România are o importantă istorie de peste 150 de ani în extracția petrolului, iar Bucureștiul a fost primul oraș din lume iluminat public cu petrol lampant. Este o certitudine faptul că industria petrolului a fost un factor esențial pentru creșterea economică a României în perioada interbelică și țara noastră a fost pe locul cinci în lume în topul exportatorilor de petrol.
Deputatul Vasile Nagy, președintele organizației județene Forța Dreptei Arad, a depus în Parlament o declarație politică pe tema resurselor energetice ale României.
„Astăzi, rezervele de petrol ale României sunt pe cale de epuizare, iar sectorul energetic se confruntă cu provocări majore legate de sustenabilitate și diversificare. Cu toate acestea, țara noastră dispune de resurse considerabile în Marea Neagră, iar investițiile în energii regenerabile sunt pe cale să redefinească peisajul energetic. În acest context, explorarea și dezvoltarea resurselor energetice sustenabile și inovarea în industria petrolieră și a gazelor sunt esențiale pentru viitorul energetic al României. Acest sector rămâne un contributor important la economia țării și un element cheie în strategia de dezvoltare economică durabilă”, a declarat deputatul Vasile Nagy. Președintele Forța Dreptei Arad arată însă că țara noastră trebuie să investească în cercetare-dezvoltare și să adopte politici energetice inteligente și durabile. „Pentru a asigura un viitor energetic durabil, România trebuie să continue să investească în inovație și cercetare-dezvoltare în sectorul energetic. Diversificarea surselor de energie, promovarea energiei regenerabile și îmbunătățirea eficienței energetice sunt imperative pentru a face față provocărilor actuale și pentru a contribui la eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice. De asemenea, este esențial ca România să se angajeze într-o tranziție energetică inteligentă și să adopte politici energetice sustenabile, care să asigure un echilibru între dezvoltarea economică și protejarea mediului înconjurător. Astfel, țara noastră poate să-și continue tradiția de inovație în industria energetică și să își asigure un loc solid în peisajul energetic global”, a declarat deputatul Vasile Nagy, președintele organizației județene Forța Dreptei Arad.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here