Trei stații de carburanți funcționează fără autorizație de mediu

0

După tragedia de la Crevedia, toate stațiile de distribuție carburanți din județul Arad vor fi verificate. Controalele au scos la iveală că și în județul Arad există astfel de stații care funcționează fără autorizație de mediu. De fapt, acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla dacă instituțiile statului și-ar fi făcut datoria.
În perioada 06.09-12.09.2023, au fost efectuate 162 acțiuni de control asupra unor operatori economici și 7 acțiuni de control asupra unor mijloace de transport, de către reprezentanți ai instituțiilor publice stabilite prin Ordinul Prefectului Județului Arad nr. 533/30.08.2023 privind verificarea instituțiilor publice și operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat, de pe raza Județului Arad. În urma acțiunilor de control efectuate au fost constatate 110 de deficiente, disfuncționalități și nereguli, fiind dispuse 61 de măsuri pentru remedierea acestora. În cazul a doi operatori economici, Comisariatul Județean Arad al Gărzii de Mediu a dispus interzicerea activității la trei puncte de lucru situate în Bârzava, Arad și Chișineu-Criș (ultimele două aparțin aceluiași operator) pentru lipsa autorizației de mediu.
Au fost aplicate în total 85 de sancțiuni contravenționale, din care 60 de avertismente și 25 de amenzi, în valoare totală de 237.100 lei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here