70 de ani de lectură și bibliotecă publică la Reșița

0

70 de ani de lectură și bibliotecă publică la Reșița (1952-2022), vor fi marcați de Consiliul Județean Caraș-Severin și Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin, prin intermediul unor evenimente care vor aduce împreună bibliotecari, scriitori și cititori.
Primul eveniment, cu caracter festiv, se va desfășura la Consiliul Județean Caraș-Severin, începând cu ora 10.00, în prezența dr. Adrian Cioroianu, manager al Bibliotecii Naționale a României.
Iubitorii de istorie și literatură sunt invitați la Muzeul Banatului Montan, cu începere de la ora 17.00, pentru a se întâlni cu istoricul Adrian Cioroianu, care va lansa cărțile ,,Cea mai frumoasă poveste” și ,,A fost odată ca niciodată partidul comunist român. Pentru o istorie dezinhibată a viitorului luminos”.
Organizarea bibliotecii publice din Reșița s-a făcut în baza Hotărârii Consiliului de Miniștri nr. 1542 privind măsurile care trebuie luate pentru îmbunătățirea activității bibliotecilor din Republica Populară Română, adoptată în cadrul ședinței din 28 decembrie 1951.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here