Arieratele pun în pericol un proiect transfrontalier la Spitalul Județean de Urgență Reșița

0

Situație gravă la Reșița: arieratele pun în pericol un proiect transfrontalier la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a avut, la Caransebeș, o întâlnire de lucru cu parlamentarii din județ pe tema situației financiare de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, unde arieratele au ajuns la aproximativ 3 milioane euro.
Trebuie precizat că Spitalul Județean de Urgență Reșița derulează un proiect transfrontalier în care parteneri sunt Spitalul de Boli Psihiatrice ”Doctor Slavoljub Bakalovic” Vrsac, din Republica Serbia.
Deoarece Spitalul Județean Caraș-Severin are arierate, există pericolul de a nu putea asigura contribuția în nume propriu pentru derularea programului de sănătate transfrontalier și, mai mult decât atât, există riscul unui conflict diplomatic în situația în care nu poate susține acest proiect în parteneriat cu vecinii din Vrsac.
La inițiativă au răspuns afirmativ senatorul Marcel Vela din partea PNL și deputatul PSD Marius Damian. În urma discuțiilor, cei doi parlamentari au consimțit că vor iniția discuții la nivel guvernamental pentru a evita un conflict diplomatic.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here