Continental a prezentat tehnologiile viitorului

0

Continental, companie tehnologică, a primit peste 4.000 de vizitatori în centrul de inginerie și în fabrica de componente electronice din Timișoara, în cadrul evenimentului ContiShowOff 2022, care a avut loc în 25 iunie. Angajații Continental Automotive Timișoara au prezentat tehnologiile viitorului, cele mai noi produse Continental, maşinile folosite pentru a testa produsele și tehnologiile create în centrul de cercetare și dezvoltare, precum și conceptele inovative care transformă realitatea din trafic într-una inteligentă, conectată și autonomă.
Produsele la care specialiștii companiei lucrează sunt integrate într-o gamă largă de vehicule, de la mașini sport până la camioane sau tractoare moderne ce lucrează câmpurile cu o precizie de câțiva centimetri. Mai mult decât atât, vizitatorii au testat și au observat cum funcționează multe dintre tehnologiile integrate în mașinile de teste ale companiei.
Unul dinte punctele de atracție l-a reprezentat vehiculul autonom dezvoltat de Continental în parteneriat cu Easy Mile. Mașina a circulat pe un traseu predefinit, fără șofer, stârnind curiozitatea și uimirea vizitatorilor care au aflat mai multe despre viitorul industriei.
Pentru inginerii și specialiștii IT din centrul de cercetare și dezvoltare din Timișoara, dezvoltarea de soluții software pentru o mobilitate smart și sustenabilă reprezintă o prioritate. Zero accidente, zero emisii și zero stres, datorită conectivității inteligente: acest lucru ajută la realizarea tehnologiilor de pionierat. Idei inovative în direcția conducerii autonome (prin sisteme active și pasive de siguranță), pentru o mobilitate conectată (computere de înaltă performanță, interacțiune om-mașină, vehicul-to-everything ș.a.) prin folosirea inteligenței artificiale, a tehnologiei cloud și atenția acordată securității cibernetice reprezintă tot atâtea preocupări în dezvoltarea și punerea în aplicare a megatrendurilor industriei.
Centrul de componente electronice din Timișoara produce peste 15 milioane de produse anual. Principalele grupuri de produse din unitatea de afaceri User Experience sunt în cea mai mare parte unități de afișare digitale și afișaje Head-Up. Pentru unitatea de afaceri Safety and Motion, parte din departamentul Passive Safety and Sensorics, unitățile de control airbag, controlerele suspensiei și șasiului, precum și sistemele electronice de parcare și unitățile de control al servodirecției sunt printre cele mai răspândite produse fabricate aici.
Evenimentul s-a adresat și copiilor. Astfel, cei mici prezenți la eveniment s-au bucurat de activități ce presupun nu doar tehnologie și mobilitate, ci și creativitate și conectare.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here