Deputatul Vasile Nagy: Propun Consiliului local să asigure transport public în comun gratuit pentru toți arădenii, alături de refugiații ucraineni

0

Pe ordinea de zi a consilierilor locali va figura un proiect de hotărâre privind acordarea de călătorii gratuite pe mijloacele de transport în comun arădene pentru refugiați din Ucraina care se află în Arad. Salutând această decizie, deputatul arădean Vasile Nagy le cere aleșilor locali să o extindă pentru toate categoriile de arădeni afectați de crizele provocate de conflictul din Ucraina.
„Consilierii locali, după cum am aflat, vor decide acordarea de gratuități pentru mijloacele de transport în comun arădene pentru cetățenii străini refugiați la Arad în urma conflictului din Ucraina. Este o măsură care îi va sprijini pe acești oameni care au fost nevoiți să-și părăsească tot avutul din țara lor, pentru a-și salva viața. Dar nu pot să nu constat că efectele conflictului armat din țara vecină își pun amprenta în mod grav și pe calitatea vieții marii părți a arădenilor. De aceea, solicit aleșilor locali să completeze proiectul de hotărâre respectiv cu adăugarea tuturor arădenilor care sunt în situația de a circula cu mijloace de transport în comun și care ar urma să beneficieze și ei de călătorii gratuite cu acestea. Este o măsură de sprijin de care ar putea beneficia mulți arădeni care sunt afectați de valul de scumpiri din ultima perioadă, atât în ceea ce privește costul alimentelor, al medicamentelor, al utilităților, carburanților, gazelor naturale sau energiei electrice. Este bine că ne gândim să le acordăm facilități și ajutoare refugiaților din zonele de război din Ucraina dar în aceeași măsură, trebuie să ne ajutăm și concetățenii afectați de crizele generate de conflictul din această țară”, a declarat Vasile Nagy, deputat de Arad.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here