Lovitură pe piața drogurilor din Arad

0

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a șase persoane și luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de o persoană, într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internaţional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.
Măsura a fost dispusă după ce, ieri, cei șase au fost prinși în flagrant după ce au introdus în ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, cantitatea de 12 kilograme de canabis. Acțiunea a fost realizată împreună cu ofițerii de poliție din cadrul S.C.C.O. Arad și Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad – Sectorul Poliţiei de Frontieră Nădlac.
Activitatea a fost continuată prin punerea în aplicare a 25 de mandate de percheziție domiciliară în județul Arad, fiind descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile de 15,265 kilograme de canabis, 7 plante de canabis, 40,49 grame de amfetamină, 2 grame speed, 0,5 grame cocaină, 8 cântare, 3 grindere, un aparat de vidat şi pungi pentru vidare cu urme de substanţă, un pistol neletal Walter de 9 mm şi 26 cartuşe, precum și sumele de 9.310 euro, 73.348 de lei 200 de franci elvețieni și 100 de lire sterline.
Procurorii DIICOT arată că în perioada ianuarie – iunie 2022, unul cei reținuți, care și-a asumat poziția de lider, a iniţiat şi constituit împreună cu alte 22 de persoane un grup infracţional organizat, având ca scop săvârșirea infracţiunilor de trafic internaţional şi intern de droguri de risc şi de mare risc, grup care şi-a desfăşurat activitatea infracţională pe raza judeţului Arad. Liderul grupului infracțional a importat droguri din Spania, de la traficanţii locali de canabis, cocaină și ecstasy, plasând comenzile prin intermediul telefonului. De asemenea, acesta plătea drogurile şi se ocupa de organizarea transportului pe ruta Spania-România, folosind fie firme de coletărie, fie societăţi comerciale de transport persoane. Pentru a îngreuna descoperirea transporturilor, pachetele conţinând droguri erau disimulate în colete printre alte bunuri. Odată introduse ilegal în România, drogurile erau depozitate şi comercializate în judeţul Arad de către întreaga rețea.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here