Un profesor de la Universitatea Politehnica Timișoara printre liderii mondiali în știința datelor

0

Revista CDO Magazine a anunțat lista din 2022 a liderilor academici în domeniul științei datelor. Profesorul Radu-Emil Precup, de la Universitatea Politehnica Timișoara, este singurul reprezentant al unei universități din România inclus în această listă care include 76 de nume în 2022 și este prezentată în ordinea alfabetică a prenumelor.
Revista CDO Magazine a fost creată pe baza simpozionului anual CDO and Information Quality Symposium (MIT CDOIQ), organizat de MIT School of Management, în parteneriat cu International Society of Chief Data Officers (isCDO) și ComSpark. Revista oferă informații privind managementul și analiza datelor considerate ca nucleu al erei digitale.
În top mai sunt prezenți doi români, însă stabiliți în SUA: Ion Stoica, membru de onoare al Academiei Române, profesor la UC Berkeley Computer Science Department și Matei Zaharia, profesor de informatică la Stanford University. Cei doi sunt co-fondatorii companiei americane Databricks, o companie IT americană creată în 2013, cu o valoare de piață de 38 de miliarde de dolari.
Profesorul Radu-Emil Precup, în prezent directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat din cadrul Universității Politehnica Timișoara, este unul dintre specialiștii recunoscuți la nivel mondial. În 2015, prof. dr. ing. Radu-Emil Precup a fost desemnat cel mai bun din lume în domeniul automaticii. Mai mult, rezultatele obținute de el și de echipa sa au dus și Universitatea Politehnica Timișoara pe locul I în clasamentul Scopus. Prof. dr. ing. Radu-Emil Precup, a fost ales, în 2018, membru corespondent al Academiei Române, Secția de Știința și Tehnologia Informației.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here