Topul Național al Firmelor Private din România, un eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor

0

Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat cea de-a 29-a ediție a “Topului Național al Firmelor Private din România”, cel mai mare eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor prin promovarea celor mai performante întreprinderi din România.

La evenimentul desfășurat online au fost premiate peste 150 de companii situate pe primele locuri în clasamentul general la nivel național, clasamentul național pe domenii de activitate-cod CAEN și clasamentul județean, acordându-se, de asemenea, o serie de premii speciale. Premierea a fost realizată pe baza criteriilor de performanță globală, productivitate, cifră de afaceri şi profit brut.

În deschiderea evenimentului online au fost susținute mesaje pentru mediul de afaceri de către Florin Jianu, președintele Consiliului Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Cosmin Marenescu, consilier prezidențial – mesajul E.S., Klaus Iohannis, președintele României, Florin Cîțu, prim-ministrul interimar al României, Marcel Ciolacu, președinte PSD, Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Victor Negrescu, europarlamentar, Liviu Rogojinaru, șef cabinet Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Dumitru Nancu, director FNGCIMM și prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, președinte de onoare CNIPMMR.

„Vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre, chiar dacă în acest moment evenimentul se desfășoară exclusiv online, cu o sală goală. Și în acest an premiem firme care, cumulat ca număr de angajați trec de 50.000, care au o cifră de afaceri de 20 mld. lei și profit de peste 2 mld lei. Există performanță, există seriozitate din partea mediului de afaceri care a performat și în anul 2020, deși a fost o perioadă dificilă. Nu putem să facem notă discordantă față de ceea ce se întâmplă în societate în acest moment și vreau să spun că, personal și în numele CNIPMMR, cea mai importantă confederație patronală de IMM-uri din România, vă mulțumesc pentru seriozitatea și respectul dvs. Faptul că aici, la un eveniment al CNIPMMR sunt principalele partide politice din România, nu numai că ne onorează dar arată seriozitate. În acest moment, cuvintele care trebuie să fie cheia în România sunt -responsabilitate- și, poate adăugăm și -solidaritate-. În viziunea mediului de afaceri, am venit cu 10 măsuri care trebuie implementate imediat. În primul rând, cred că este foarte important să recreăm un Program Național de Susținere a Start-up-urilor, să menținem fiscalitatea pentru micro-întreprinderi, să realizăm noi tipuri de instrumente de finanțare, să îmbunătățim absorbția de fonduri europene, implementarea PNRR-ului ținând cont de nevoile și recomandările mediului de business precum și să utilizăm fondurile din perioada programatică 2021-2027 în mod eficient”, a declarat în cadrul cuvântului de deschidere Florin Jianu președintele CNIPMMR.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here