Un bătrân din Arad a fost jefuit în fața apartamentului său

0

La Arad, ca-n vestul sălbatic: un bătrân a fost tâlhărit în plină zi. S-a întâmplat în cartierul Vlaicu.
Ieri, în jurul orei 11,20, un bătrân de 76 de ani se întorcea acasă de la cumpărături. Când a intrat în blocul său de pe strada Predeal, un bărbat necunoscut a intrat după el,, iar în fața apartamentului său l-a lovit, i-a sustras borseta, după care a fugit. Polițiștii au fost sesizați în jurul orei 12,45 și în baza semnalmentelor furnizate și a informațiilor deținute, au fost dispuse în teren efective sporite de poliție. La scurt timp, pe Calea Aurel Vlaicu, în dreptul unui fast-food, polițiștii au depistat în flagrant delict trei persoane care corespundeau semnalmentelor, un bărbat de 18 ani, din județul Mureș și două femei, de 17 și 30 de ani, din Arad, având asupra lor bunurile bătrânului. S-a stabilit că una dintre femei l-a însoțit pe tânăr în scara blocului, iar cealaltă a așteptat afară.
Cei trei au fost reținuți de polițiștii Secției 1 de Poliție Urbană Vlaicu pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Arad, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.
Siguranța cetățeanului la Arad este doar pe hârtie: polițiștii, atât cei locali, cât și ceilalți, sunt ocupați să dea amenzi pentru arădenii care nu au masca bine pusă, să verifice dacă apartamentele sunt asigurate sau dacă mașinile sunt bine parcate. În acest timp, cerșetorii sunt tot mai agresivi cu arădenii și de aici până la un eveniment nedorit e doar un pas. Nici în centrul Aradului, la câțiva zeci de metri de Primărie nu te mai simți în siguranță, deoarece cerșetorii sunt violenți și au trecut la amenințări.
Situația bătrânului tâlhărit în Vlaicu poate fi repetată oricând. La doar câțiva zeci de metri de Secției 1 de Poliție Urbană Vlaicu, cerșetorii acționează în voie. În ultima perioadă, în același cartier, dar și în altele, numărul mașinilor sparte este tot mai mare.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 5 =