Cum au vrut 28 de persoane să ajungă cu un microbuz în Germania

0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat douăzeci şi opt de cetăţeni din Siria şi Irak ascunşi într-un microbuz cu piese metalice, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu sprijinul unui şofer turc.
În această dimineață, în jurul orei 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-autostradă, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 46 de ani. Acesta conducea microbuz marca Iveco, înmatriculat în Germania şi transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, piese metalice pentru o societate comercială din Polonia. În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport. Astfel în compartimentul marfă au fost descoperite ascunse 28 de persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Irak şi Siria, douăzeci şi cinci de adulţi şi trei minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 43 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii straini.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − 1 =