[VIDEO] Zeci de români din vestul țării înghesuiți în autobuzele care-i transportă spre centrele de carantină

Continuă bătaia de joc în frontiera româno-ungară față de cei care intră pe jos în România, apoi sunt duși spre centrele de caratină. O recentă filmare făcută publică pe rețelele sociale arată zeci de români înghesuiți într-un autobuz cu care sunt transportați, fără respectarea nici unei reguli de distanțare socială, spre centrele de carantină. Oamenii sunt transportați claie peste grămadă, înghesuiți unii în alții și peste propriile bagaje, fără a respecta regulile din perioada crize. Este greu de spus dacă în acest mod nu se produc îmbolnăviri în masă. În filmare se aude cum călătorii dau vina pe ISU care ar fi pus la dispoziție mijlocul de transport. Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Horea Timiș, care a fost întrebat într-o intervenție la o televiziune de știri, nu a fost capabil să dea vreo explicație, spunând că nu ar fi responsabilitatea instituției pe care o conduce deși, legal, DSP asigură respectarea condițiilor medicale și de distanțare și protejare a persoanelor de infectarea cu COVID.
Se pare că filmarea mediatizată online nu reprezintă un caz singular. Este vorba despre toleranța față de cei care intră pe jos în țară, fără ca vreo oficialitate să se întrebe cum au ajuns de fapt în vama română, pe de o parte dar și despre condițiile inumane în care aceste persoane sunt apoi transportate spre centrele de carantină.
„Autocarul nu aparține ISU Arad. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vasile GOLDIȘ al Județului Arad nu are autocar în înzestrare. ISU Arad nu a încheiat contract cu nici un operator economic, pentru că nu este atributul inspectoratului. ISU Arad nu are personal în punctele de trecere a frontierei cu atribuții în tirajul persoanelor intrate în țară, formarea convoaielor si îmbarcare persoanelor. ISU ARAD transportă persoane din PCTF cu două sau trei microbuze, în funcție de situație: un microbuz de culoare roșie cu însemne, personalizat și cu numere de înregistrare MAI, un microbuz de culoare albă cu numere de înregistrare MAI și un microbuz de culoare albă al CMJ Arad. La nici un transport executat de ISU Arad nu s-a depășit numărul de persoane admise în documente mașini”, a declarat maior George Pleșca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.
Autocarele sunt puse la dispoziția celor care trec frontiera pe jos din Ungaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I de către DSP Arad. Numai astăzi, prin acest punct de frontieră au intrat în România, pe jos, 410 persoane.
https://youtu.be/DbaV1hKuWh0