Pentru sănătatea copiilor reşiţeni: Program derulat de UMF Timişoara la Reşiţa

0

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara derulează un program pentru copiii din Reşiţa. Programul STOP (Știință și Tehnologie în Politicile privind Obezitatea Copilului) este derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Reșița și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin şi a fost lansat oficial de curând.

Obiectivul asumat este legat de examinarea potențialelor oportunități de intervenție pentru a contribui la reducerea problemelor obezității infantile. Această intervenție include îmbunătățirea înțelegerii cu privire la modul în care mediul de viață formează comportamentul copiilor și alegerile părinților.

Programul este adresat familiilor cu copii având vârsta cuprinsă între 2-6 ani, care prezintă exces ponderal. S-a constatat faptul că deşi cei mai mulţi dintre părinţi ştiu care sunt obiceiurile considerate sănătoase, există dificultăţi reale de a le pune în pracică.

În cadrul programului sunt oferite cursuri pentru părinţi şi bunici, împreună cu nutriţionist şi psiholog, pentru a depăși aceste bariere: Cum să procedezi cu copilul la cumpărături în supermarket? Cum să stabileşti limite sănătoase fără să spui numai “nu, nu, nu”? Cum să încurajezi un comportament nou (mâncatul legumelor, mersul cu bicicleta)?  Cum și de ce să citeşti etichetele alimentelor?

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here