Continental dezvoltă tehnologiile viitorului în parteneriat cu instituțiile de învățământ din România

0

Peste 1.000 de studenți au urmat stagii de internship în cadrul companiei Continental în anul universitar 2022-2023. Compania susține sistemul de învățământ profesional dual de peste 10 ani, de la reînființarea acestuia în România
Locațiile din Timișoara, concentrate pe dezvoltarea profesioniștilor din vestul țării
În anul universitar 2022-2023, sediile Continental din Timișoara (Anvelope, Automotive și ContiTech) au continuat parteneriatele esențiale cu Universitatea Politehnica și cu Universitatea de Vest, ambele din Timișoara. Prin participarea activă la diferite activități care au avut ca scop formarea studenților și pentru a crea împreună posibilități de optimizare a curriculei, compania asigură un cadru potrivit de lucru după finalizarea studiilor.
Programe care vizează completarea curriculei universitare a instituțiilor de învățământ superior sunt organizate în direcția de masterat pe temele Artificial Intelligence, Cybersecurity, Machine Learning, Big Data sau Cloud Computing. Odată aprofundate aceste domenii, tinerii au ocazia să lucreze apoi în cadrul companiei pentru a contribui la creșterea industriei automotive și la construirea unui viitor al mobilității durabile.
Pe lângă parteneriatele de durată cu Universitatea Politehnica din Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara, locațiile Continental din capitala Banatului au colaborări fructuoase și cu universități din Arad sau București cu care desfășoară multe proiecte de viitor.
Continental este inițiator și participant la reintroducerea sistemului dual de școală profesională la nivel național și la Colegiul Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara încă din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. Investițiile în această formă de învățământ sunt de sute de mii de euro în cei peste 10 ani, fonduri care vizează dotarea de laboratoare, susținerea transportului, a meselor și a burselor elevilor, precum și promovarea școlii profesionale duale după model german.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here