Atenție: riscați să rămâneți fără banii din conturile Raiffeisen

0

În cursul serii trecute, mai mulți cetățeni din vestul țării au primit emailuri care păreau a fi trimise chiar de Raiffeisen Bank. Totul este doar o tentativă de fraudare a conturilor și cine a urmat instrucțiunile riscă să rămână cu conturile goale.
Emailurile erau bine redactate și cu însemnele băncii. Textul era următorul: „Dragă Client,
Sistemul de securitate are o eroare de încercare de autentificare multiplă atunci când se conectează la SmartToken. Din păcate, din motive de securitate, am fost nevoiți să vă blocăm temporar contul.
Este nevoie de doar câteva minute pentru a restabili accesul:
Pur și simplu faceți clic pe link-ul de mai jos pentru a deschide o fereastră securizată a browserului. Completați pur și simplu identitatea de verificare necesară.
Acum puteți începe! De acum încolo veți vedea din nou serviciile bancare online cu confortul obișnuit.
Refaceți imediat accesul la contul dumneavoastră:
* Avertizare: Dacă verificarea nu este finalizată în termen de 24 de ore, vom fi nevoiți să vă limităm funcțiile contului pe termen nelimitat.
Cu stima,
Raiffeisen Bank S.A. prin
Eliza Gheorghe
Manager Dezvoltare si Implementare Strategie Clienti Persoane Fizice
Ai primit acest email deoarece adresa ta este in baza de date a Raiffeisen Bank S.A., ca urmare a exprimarii acceptului tau pentru primire mesaje de informare de la Raiffeisen Bank S.A. Acest mesaj iti este adresat cu scopul de a te informa cu privire la serviciile/ produsele sau activitatile desfasurate de Raiffeisen Bank S.A. si iti este transmis in dorinta de a te tine la curent cu cele mai noi produse/ servicii pe care le oferim sau activitati pe care le desfasuram. In conformitate cu legea privind comertul electronic, acest mesaj nu poate fi considerat spam, deoarece: • contine datele de identificare ale expeditorului; • contine instructiuni de dezabonare; • primirea ofertei nu va implica financiar. Citeste Termeni legali. In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa info@raiffeisenbank.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti la timp informarile din partea Raiffeisen Bank S.A.
Daca nu mai doresti sa primesti informatii pe email din partea Raiffeisen Bank S.A., apasa urmatorul link: Click aici”. Doar că respectivul email a fost trimis și către persoane care nu au conturi în Raiffeisen Bank. În urma contactării băncii, reprezentanții acesteia recomandă blocarea unor astfel de emailuri deoarece ele nu sunt trimise de către bancă.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here