La Campionatul Național de Super Rally de la Deva Jerome France câștigă etapa

0

În data de 20 august, s-a organizat la Deva a treia etapă din Campionatul Național de Super Rally. După doua etape, organizate la Mangalia, respectiv la Târgu-Mureș, Jerome France, campionul din sezonul precedent, pleca favorit în aceasta competiție, după cele două victorii la general, obținute în cursele precedente. În acest sezon, Jerome pilotează un bipost Nova Proto NP03, al treilea șasiu din lume al acestui bolid, iată, acesta rulând în competițiile automobilistice din România. Și spun competiții, pentru că, începând cu acest sezon, pilotul francez concurează și la unele etape din Campionatul Național de Viteză în Coastă, reușind să-i surprindă, prin stilul său de pilotaj, alegându-și întotdeauna cele mai bune trase, pe piloții consacrați ai acestui campionat.
După rundele de antrenamente, părea că bătălia pentru poziția fruntașă se va da între localnicul Mihai Leu (el fiind și promotorul acestui minunat Campionat de Super Rally), pe al sau Radical SR8, și Costel Cășuneanu, pilotând o Skoda Fabia R5. Jerome France nu a reușit în antrenamente să obțină timpi pentru o eventuala clasare pe podium, având dificultăți cu aderența pe traseul de concurs.
Iată, însă, că se dă startul primei manșe de concurs și, se pare, în pauza dintre antrenamente și cursa propriu-zisă, echipa lui Jerome France reușește să găsească setările optime pentru Nova Proto NP03 și, după încheierea primei manșe de concurs, acesta urcă pe prima poziție în clasamentul general, fiind urmat, la jumătate de secundă, de Mihai Leu, locul 3 al podiumului fiind ocupat de Costel Cășuneanu.
Un vânt puternic îi determină pe organizatori să anuleze a doua manșă de concurs, întrucât era pusă în pericol siguranța spectatorilor și a piloților. Astfel, rezultatele din prima manșă de concurs au fost decisive pentru stabilirea clasamentului final în etapa de la Deva, Jerome France, cu victoria obținută aici, reușind să își consolideze poziția de lider la general în Campionatul Național de Super Rally.
O surpriză deosebit de plăcută a acestui an competițional o reprezintă revenirea în curse a campionului național de raliuri, Valentin Porcișteanu, care, cu al său Mitsubishi Lancer EVO IX, a făcut spectacol și la Deva, așa cum ne-am obișnuit să-l vedem și la Arad, când etapa din municipiul nostru conta în Campionatul Național de Raliuri.
Mai sunt 3 etape de parcurs din Campionatul Național de Super Rally, ultima organizându-se pe data de 22 octombrie în Municipiul Timișoara.
Rafael

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here