Ard câmpurile Aradului

0

În județul Arad au avut loc mai multe incendii și au ars zeci de hectare de grâu, dar și miriști.
Ard zeci de hectare cu grâu lângă Arad. „Intervine Detașamentul de pompieri Arad cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, încadrate cu zece salvatori. În sprijin intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Livada și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șiria. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare de grâu și vegetație uscată. În sprijinul echipajelor prezente, intervin din cadrul Detașamentului Arad, două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.
Incendiul a fost lichidat după mai multe ore de luptă cu flăcările. Au ars aproximativ 30 de hectare de grâu și 50 de hectare de miriște. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scântei mecanice produse de utilajul agricol”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.
Incendii au avut loc în localitățile Mocrea și Horia, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad pentru stingerea lor.
La Mocrea, arde vegetația uscată. „Intervin pompierii militari ai detașamentelor Ineu și Sebiș, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul forțelor prezente, au fost dislocate echipaje ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Seleuș. „Intervenția promptă și profesionalismul pompierilor a făcut ca incendiul să fie lichidat în limitele găsite, fără a se propaga la casele aflate în proximitate. Au ars aproximativ 13 ha de miriște și 15 baloți de paie”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost „foc deschis în spații deschise”
La Horia, arde miriștea. „Intervin pompierii militari ai Detașamentului Arad cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ opt hectare”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.
Incendiul a fost lichidat. „Au ars opt ha de miriște și 100 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jar, scântei”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here