Aerodromul Cioca se modernizează

0

Modificări și investiții importante sunt preconizate în viitorul apropiat la Aerodromul Cioca, unde vor fi organizate evenimente de mare impact pentru public. Pentru aceasta, se pregătește zona festivalieră, prin nivelarea și tasarea terenului, crearea aleilor de acces și pietruirea drumurilor destinate autovehiculelor, activități de care se ocupă Direcția de Prestări Servicii a CJ Timiș.
De altfel, întreaga zonă va fi supusă unor ample modernizări și transformări, care presupun reabilitarea clădirilor, instalații de balizaj, platformă heliport, marcaje pistă, sistem de monitorizare și iluminare, precum și o școală de pilotaj de drone. O atracție deosebită o va constitui achiziționarea unui „HANGair”, o structură care se montează în scurt timp și poate adăposti mii de participanți la evenimentele care vor urma, îndeosebi cele din cadrul programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”.
Pe de altă parte, odată cu preluarea clădirilor de la Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș vine și în sprijinul amatorilor de activități aeronautice, urmând ca în plenul din această lună să fie aprobate noile tarife pentru serviciile din incinta aerodromului.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here