S-a semnat contractul pentru spitalul modular din Reșița

0

Contractul de finanțare pentru realizarea Spitalului Modular din Reșița a fost semnat. „Este un pas extrem de important în direcția îmbunătățirii infrastructurii medicale puse la dispoziția cărășenilor. Vorbim despre un nou corp de clădire realizat la cheie, din module prefabricate, ce va fi instalat în curtea Spitalului Județean de Urgență Reșița și care va funcționa ca o extindere a acestuia”, a declarat Romeo Dunca, președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.
Valoarea totală a investiției este de 14.611.723,48 lei, cu finanțare din fonduri europene (FEDR) și de la bugetul național. Această sumă acoperă achiziția de echipamente medicale și a trei module medicale, după cum urmează: modulul – pentru terapie intensivă (T.I.) – acesta va acomoda zona de terapie intensivă pentru pacienți cu forme grave; modulul – modul de infecțioase – secție de boli infecțioase pentru pacienți cu forme ușoare sau medii; modulul – modul de legătură – acesta face legătura între modulele 1 și 2, respectiv între zona de terapie intensivă și secția de boli infecțioase.
Odată cu obținerea acestei finanțări, Consiliul Județean Caraș-Severin își asumă realizarea din surse proprii a lucrărilor de construcții și de introducere a utilităților pentru noul amplasament, achiziția de echipamente și dotări noi (paturi, aparatură medicală), precum și o serie de modernizări ce vor deservi întreg ansamblul de clădiri: modernizarea instalațiilor electrice post trafo, reabilitarea centralei termice, a stației de oxigen și a stației de aer comprimat pentru uz medical.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here