Ești pregătit să te muți de la bloc la casă? Iată ce trebuie NEAPĂRAT să faci când te stabilești în noua locuință

0

Dacă până acum ai considerat că împachetarea și despachetarea este singurul lucru greu din procesul de mutare, află că situația nu stă așa. Cel mai mult contează ce faci după ce te-ai mutat la casă, pentru că tranziția de la un apartament la casă este destul de mare. Este imperios necesar să-ți cunoști noua locuință, să concepi un plan pentru amenajarea, respectiv securizarea ei, și pentru eventualele reparații de care vei avea nevoie. Citește articolul următor pentru a afla ce trebuie să faci cand te muți la casă. 

Ce trebuie să știi când te muți la casă

  • Curățenie generală 

Curățenia generală este foarte importantă de efectuat imediat ce te-ai mutat în noua locuință. Sigur că este ultimul lucru pe care ai dori să-l faci, dar dacă nu începi direct, atunci vei amâna această sarcină importantă până la infinit. Ce înseamnă curățenie generală mai exact? Înseamnă:

  • Să faci curat în toate încăperile locuinței. Pentru asta trebuie să ai un plan bine pus la punct, așa că pune-ți următoarele întrebări: de ce soluții de curățat ai nevoie? Care este cantitatea lor? De unde vrei să începi?;
  • Să cureți perfect aerul condiționat. Dacă noua ta locuință are și aer condiționat, atunci este de preferat să-l cureți și să-l aspiri cât de mult poți;
  • Să cureți conducta de evacuare. Asigură-te că țeava este desfundată într-un mod adecvat. 
  • Reparațiile necesare

Dacă te muți într-o casă care a avut deja alți proprietari, atunci cel mai probabil vei avea nevoie să execuți anumite reparații suplimentare. Fă o plimbare în jurul casei, analizează cu atenție grădina, podul, beciul și garajul și vezi care sunt acele puncte care necesită reparații. Cel mai bine ar fi să faci o listă cu toate aspectele care necesită schimbări înspre bine și prioritiează-le. Deocamdată o să fie suficient o idee generală și o listă pentru a ști de unde să începi reparațiile după ce te instalezi în noua casă. 

  • Securitatea casei

Securitatea este extrem de importantă când vine vorba de proprietatea ta, fie că vorbim de casă sau mașină. Trebuie să fii conștient că lumea este destul de periculoasă și niciodată nu știi cine ar vrea să-ți invadeze casa, iar dacă ai copii mici și vrei să-i protejezi, atunci trebuie să cumperi neapărat camere de supraveghere pentru interior. Nu ezita să comanzi chiar acum camere de pe A2t.ro, pentru că în acest fel îți vei ști mereu familia în siguranță.

O altă modalitate se siguranță sunt alarmele care se pun la ușă și pe ferestre. Dacă un străin va vrea să-ți invadeze casa, se va speria garantat de aceste alarme. 

Schimbă încuietorile locuinței după ce te-ai mutat. Dacă nu ești primul proprietar, atunci nici nu ai idee prin câți oameni a trecut cheia casei tale sau cine mai are o copie. Cel mai bine ar fi să schimbi toate yalele de la ușă. 

  • Află unde este robinetul principal de apă și cutia de siguranță

Trebuie să afli unde este cutia de siguranță și robinetul de închidere a apei, pentru că cel mai bine le găsești acum, decât atunci când vei avea nevoie de ele și vei fi într-un impas. Ca o regulă generală, cutia de siguranțe de obicei este amplasat la subsol sau în garaj, iar supapa se află de obicei în perimetrul casei. 

Tranziția de la bloc la casă este puțin copleșitoare și poate greu de realizat, dar dacă urmezi acești patru pași, atunci fii sigur că mutarea va fi mult mai ușoară decât ai crede. 

Sursa foto: Pexels.com

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here