Spitalul modular din Caransebeș, în faza de precontractare

0

Proiectul „Creșterea capacității administrative și de reacție în situația de urgență generată de COVID – 19 în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș – HELPCOVID-19”, a trecut în etapa de precontractare, ultima fază înainte de semnarea contractului de finanțare.

Proiectul are o valoare de 14,7 milioane de lei. Spitalul modular va avea o capacitate de 50 de locuri, într-o construcție cu o suprafață construită de aproximativ 1400 de metri pătrați, cu patru zone dedicate pacienților: zonă de triere, zonă de neconfirmați/suspecți, zonă de tratament pacienți non-critici și zonă de tratament pacienți în stare critică.

„Felicitări echipei de la Proiecte Europene care a trudit pentru obținerea acestei finanțări importante pentru spitalul din Caransebeș! Iată că măcar pe domeniul acesta, care este poate cel mai important pentru comunitatea din Caransebeș, cel al sănătății, vin bani europeni. Spitalul modular, într-o primă fază, este foarte important pentru traversarea acestei perioade dificile de pandemie Covid. După trecerea acestei perioade, în acest spațiu pot fi tratați pacienții cu boli cronice, urgențele medicale sau, de ce nu, o perspectivă poate și mai potrivită, de a fi mutată secția de Boli infecțioase sau de Pneumologie. Proiectul este unul important, care aduce bani în Caransebeș, care stimulează activitatea medicală și care aduce o valoare în ce privește calitatea actului medical”, a declarat primarul Felix Borcean.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here