Autobuze electrice în Valea Jiului

0

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Hunedoara a avut loc o întâlnire convocată de conducerea instituției la care au participat membrii Unității de Implementare a Proiectului „Linia Verde de autobuze electrice între Petrila – Petroșani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului” și reprezentantul firmei care va realiza proiectul tehnic.
„Am dorit să avem o discuție cu proiectantul pentru a identifica provocările acestui proiect și problemele cu care s-ar putea confrunta în următoarea perioadă. Pentru Valea Jiului, implementarea acestui proiect în valoare de 84,6 de milioane de lei va însemna asigurarea unui transport public de persoane civilizat, ecologic, la standarde înalte”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.
Conform proiectului, care este finanțat din fonduri europene, cu banii atrași vor fi executate lucrări de infrastructură de transport și vor fi achiziționate mijloace de transport în comun ecologice. „Chiar dacă proiectul se află în întârziere, am convingerea că din acest moment vom apăsa pedala de accelerație, iar Valea Jiului va avea un transport public modern între cele 6 localități”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.
Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat la data de 12 septembrie 2019. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2022.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 2 =