Soluție inovatoare în lupta COVID-19

0

Zeci de Asociații de Proprietari din Cluj-Napoca au găsit o soluție inovatoare care să îi aducă mai aproape de normalitatea pre-pandemică: mânere antimicrobiene PureHandle®.
Din dorința de a crea un spațiu cât mai sigur pentru locatari, președinții asociațiilor de proprietari au încercat diferite moduri de reducere a riscului de contaminare cu COVID-19. Printre acestea s-au numărat purtarea măștilor în afara locuinței, amplasarea covoarelor cu soluții dezinfectante în scara blocului, sterilizarea frecventă a spațiilor comune și amplasarea dozatoarelor cu gel dezinfectant la intrările în bloc.
Chiar și așa, au rămas problemele curățării constante a mânerului ușii de intrare, obiect uzitat cu precădere de către toți locatarii și a costurilor ridicate pe termen lung, inoportune în contextul Sars-CoV-19. Făcând un calcul simplu, pentru o scară de bloc avem nevoie de un dozator care costă în medie 80 RON. De asemenea, avem nevoie de dezinfectant, al cărui preț este în medie de 200 RON / 5l. Dacă în scară locuiesc 150 de persoane, care folosesc dezinfectantul de la intrare de două ori pe zi, într-o cantitate de minim 3 ml așa cum este recomandat, acesta va avea o durată de viață de 5 zile. Așadar, pe lună cheltuielile cu soluția dezinfectantă se ridică în medie la 1 400 RON.
În urma consultării membrilor Asociației de Proprietari, mai mulți președinți de bloc au luat decizia de a monta mânere antimicrobiene PureHandle®. Această decizie a fost susținută de raportul calitate – preț, reprezentând o investiție pe termen lung. Mânerul este tratat cu o tehnologie antimicrobiană și are integrați ioni de argint, care asigură stoparea multiplicării și transmiterii virusurilor, bacteriilor și ciupercilor. Astfel, chiar și atunci când o persoană atinge cu mâinile neigienizate mânerul ușii blocului, tehnologia creată de Pure Handle nu lasă lucrurile să devină un pericol pentru locatari, fiind un mediu mai sigur cu 99,99% decât suprafețele care nu au fost tratate.
Această tehnologie este testată și certificată de către Institutul Cantacuzino din București și este recomandată de medicii din România. Totodată, tehnologia antimicrobiană cu ioni de argint PureHandle® a fost deja testată și pe plan local, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, având astfel certitudinea că locatarii vor avea parte de o alternativă responsabilă pentru sănătatea lor. Aceste mânere asigură, de asemenea, auto-igienizare, reușind să rămână curate 24/7, fiind ușor de întreținut și reprezentând un plus de confort pentru oamenii care fac parte din comunitatea noastră.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve + twenty =