Percheziții în vestul țării: un arădean prins cu zeci de mii de euro falși

0

La data de 13 februarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Combaterea a Criminalităţii Organizate Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, au organizat o acţiune flagrantă în judeţul Timiş, în scopul identificării unor persoane care au pus în circulaţie valută contrafăcute. Cu ocazia realizării flagrantului au fost identificaţi doi bărbați, de 44 și 45 de ani, din municipiul Alba Iulia, care aveau asupra lor suma de 16.000 euro contrafăcuţi, care urma să fie pusă în circulaţie pe piaţa românească.

În continuarea cercetărilor, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, polițiști din cadrul Serviciului de Combaterea a Criminalităţii Organizate Gorj, au efectuat în municipiul Arad, trei percheziţii domiciliare, în locuințele unui tânăr de 23 ani. Polițiștii au ridicat  73.820 euro, contrafăcuţi, un pistol cu glonţ, calibrul 7,65 mm, 16 cartuşe cu glonţ, neutilizate, calibrul 7,65mm, 2 pachețele cu substanţă pulverulentă, de culoare albă, având o greutate de aproximativ 3 grame, posibil cocaină,  2 grame fragmente vegetale, de culoare verde-oliv, cu miros specific, posibil canabis şi suma de 13.550 euro.

Cercetările continua la sediul Serviciului de Combaterea a Criminalităţii Organizate Gorj. Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor trei bărbați și i-au introdus pe aceștia în Centrul de reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. Ulterior ei au fost prezentaţi instanţei de judecată, de către procuror, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul din cadrul Judecătorie Târgu Jiu a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru cei trei bărbați.

Cercetările continu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie de valori străine falsificate şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Arad și de sprijinul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here