Declarație de presă: Deputatul Vasile Nagy spune că este momentul ca statul român să preia controlul sectoarelor strategice

0

Compania italiană ENEL a anunțat că anul viitor se va retrage din România. Este un moment bun pentru ca statul român să înceapă să recupereze controlul sectoarelor strategice, al pieței energiei și carburanților. Vasile Nagy, deputat de Arad, a făcut o declarație de presă pe această temă.
„Conducerea companiei italiene ENEL, care acaparează o mare parte a pieței energiei electrice din țară, a anunțat că se va retrage din România. Această veste ar trebui să fie un semnal pentru statul român care, cu prea mare ușurință, a cedat de ani buni controlul unor sectoare strategice cum sunt producția și distribuția energiei electrice sau piața carburanților. Acum, când vedem ce suportă românii din partea celor care dictează pe aceste piețe, care fac profituri uriașe pe seama sărăcirii consumatorilor, este momentul să luăm măsuri pentru ca statul să preia din nou controlul pieței energiei și carburanților. Un prim pas ar fi preluarea clienților ENEL, urmând apoi adoptarea de măsuri ferme, inclusiv naționalizare acolo unde se constată că prestatorii au ca scop doar obținerea de profituri uriașe în perioada de criză pe care o traversăm. Alte state europene au făcut deja mișcări similare. Guvernul României are obligația să acționeze până când nu este prea târziu, pentru binele românilor”, a declarat Vasile Nagy, deputat de Arad.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here