Declarație de presă: Deputatul Vasile Nagy anunță aviz favorabil pentru „Ora de Cultură și Tradiții Românești” în școlile din România

0

Elevii din școlile românești vor avea în programa școlară ore dedicate tradițiilor românești. O inițiativă legislativă care l-a avut ca autor și pe deputatul de Arad Vasile Nagy a primit aviz favorabil în ședința Comisiei pentru știință și tehnologie din Camera Deputaților. Vasile Nagy a făcut o declarație de presă pe această temă:
„În ședința Comisiei pentru știință și tehnologie din Camera Deputaților, în calitate de vicepreședinte și inițiator al proiectului legislativ Pl-x 613/2022, privind includerea în programa școlară a materiei „Ora de Cultură și Tradiții Românești”, am reușit să obțin aviz pozitiv. Mergem mai departe! Elevii români vor avea ocazia, după ce această inițiativă va deveni lege prin votul deputaților, să învețe încă de pe băncile școlii elemente legate de tradițiile, cultura și obiceiurile poporului român. Într-o perioadă în care globalizarea tinde să șteargă diferențele între popoare, o asemenea materie este mai mult decât necesară pentru a ne putea conserva identitatea de neam. Consider că avizul dat acestui proiect legislativ reprezintă un moment important în încercarea de a ne ajuta copiii să cunoască și să respecte moștenirea culturală a poporului nostru”, a declarat Vasile Nagy, deputat de Arad.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here