Declarație de presă: Deputatul Vasile Nagy întreabă unde este Monumentul Marii Uniri din Arad

0

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a fost pregătită la Arad. Din păcate, la peste un secol de la acel moment înălțător, Aradul nu a reușit să se arate demn de gloria înaintașilor. Monumentul Marii Uniri, care urma să fie amplasat la Arad, a rămas doar o amară iluzie. Deputatul de Arad Vasile Nagy a făcut o declarație de presă prin care somează autoritățile locale să rezolve problema Monumentului.
„Mari oameni ai acestui neam au pregătit, cu mai bine de un veac în urmă, condițiile pentru înfăptuirea României Mari. Corifeii Marii Uniri au acționat la Arad pentru a pregăti acest act de voință al românilor. Suntem mândri de înaintașii noștri dar ne arătăm incapabili să le preamărim memoria. Monumentul Marii Uniri, proiectat să fie amplasat în anul Centenarului, a rămas doar un vis. Interese obscure au concurat la faptul că nici acum în Arad nu este ridicat un monument pe măsura gloriei înaintașilor. S-a dezbătut amplasamentul Monumentului, s-a luat în final o decizie și a fost chiar stabilit artistul care să îl realizeze. Statul român a plătit bani grei pentru acest monument care este sublim dar, vorba Conului Iancu, lipsește cu desăvârșire. Avem doar câteva table ruginite în centrul orașului, pe post de așa-zis monument. Slabă consolare!
Ne apropiem de o nouă sărbătorire a Zilei noastre Naționale, pe care Aradul o va întâmpina tot fără un monument decent dedicat Marii Uniri. Este timpul ca politicienii care conduc de prea mulți ani Aradul să se trezească și să rezolve, în sfârșit, problema Monumentului Marii Uniri!”
, a declarat Vasile Nagy, deputat de Arad.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here