Declarație de presă: Deputatul Vasile Nagy atrage atenția asupra importanței pe care trebuie să o acordăm viitorului copiilor noștri

0

Ziua de 20 noiembrie este declarată drept Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Este un prilej nimerit pentru a reflecta asupra datoriei pe care o avem pentru a le asigura copiilor noștri un trai mai bun. Cu această ocazie, Vasile Nagy, deputat de Arad, a făcut următoarea declarație de presă:
„Se împlinesc anul acesta trei decenii de când UNICEF a instituit, la 20 noiembrie, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Este un moment pentru noi toți să responsabilizăm ce obligații ne revin, pentru a le asigura copiilor noștri un trai cât mai bun. Copiii, care reprezintă viitorul, au nevoie de atenție, grijă, respect, dedicare, înțelegere și protecție. Ei au drepturi care pentru noi sunt mai mult decât obligații imperative. Pentru copii, pentru dezvoltarea lor, noi, ca oameni politici, trebuie să construim un sistem legislativ coerent și eficient, care să țină cont în primul rând de acordarea de șanse egale la educație, sănătate, petrecere a timpului liber într-un cadru adecvat, să împiedice orice tentativă de discriminare. Să învățăm să ascultăm vocea copiilor, pentru a putea realiza un cadru cât mai adecvat pentru ei.
Există, din păcate, mulți copii, în aceste vremuri grele, care nu au parte de acces la educație, ai căror părinți sunt mânați în țări străine de încercarea de a câștiga venituri decente pentru familie, sunt copii pentru care sistemul nostru sanitar nu are soluții, deși unii suferă de boli grave. Și, mult mai trist, avem încă prea mulți copii în țara noastră care nu se pot bucura de farmecul copilăriei.
Stă doar în puterea noastră să-i ajutăm, să ștergem barierele și să readucem zâmbetul pe fața copiilor noștri!”
, a declarat Vasile Nagy, deputat de Arad.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here