Turiștii sunt așteptați la un nou concert în Peștera Românești

0

Turiștii sunt așteptați să vină la Peștera Românești, la un nou concert. Un eveniment emblematic pentru județul Timiș, dar și pentru România, va avea loc duminică, 23 octombrie, începând cu ora 13:00: concertul simfonic din Peștera Românești.
Evenimentul din acest an, avându-l ca director artistic pe Ovidiu Rusu, va fi susținut de ArtKammerorchester, cu participarea extraordinară a soliștilor Cristian Rudic, Lăcrămioara Cristescu, Cosmin Ifrim și Dan Patacă. În program sunt lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Johann Strauss, Emmerich Kalman, Franz Lehar.
Accesul în zonă se poate face pe drumul dintre Deva și Lugoj – DN 68A până în localitatea Coșava, urmându-se apoi șoseaua spre Valea lui Liman până în satul Românești. De aici se urmează traseul marcat – cruce galbenă – ce părăsește satul în dreptul cimitirului și duce până la peșteră (1 h mers pe jos). Traseul dintre sat și peșteră este accesibil cu mașini de teren sau cu garda mare până într-o poiană situată la câteva sute de metri de intrarea în peșteră.
Anul acesta se împlinesc 38 de ani de la primul concert simfonic din Peștera Românești, un eveniment cultural și turistic unic în lume ca și concepție. Intrarea este liberă, iar publicul are acces în peșteră doar după ora 12.30.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here