O nouă mașină a familiei Ceaușescu, în licitație la București

0

Acum 40 de ani era condusă de fiica cuplului dictatorial, Zoe Ceaușescu, iar astăzi reprezintă o rară mașină și este scoasă la licitație pe 19 mai.
Renault Fuego GTS a fost mașina care a aparținut Zoiei Ceaușescu, primită cadou din partea cuplului dictatorial Nicolae și Elena Ceaușescu, cu prilejul căsătoriei acesteia în 1983 cu Mircea Oprean. Mașina a fost comandată la Uzinele Renault din Franța după vânzarea unui autoturism Mercedes, cu două locuri, proprietatea Zoiei. Atât de vânzarea Mercedesului, cât și de procurarea Renaultului, s-a ocupat un serviciu specializat al securității. După evenimentele din 1989, automobilul a fost pus sub sechestru de către procuratura generală. 7 ani mai târziu, printr-o ordonanță a procuraturii s-a dispus încetarea urmăririi penale și restituirea bunurilor personale. Autoturismul, care are în licitație un preț de pornire de doar 500 de euro, a fost folosit doar pentru deplasări în afara Bucureștiului.
Iubitorii de mașini pot testa până pe 19 mai, data Licitației de Eleganță, cele 6 modele rare, care sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviță, iar ulterior pot depune oferte pentru piesele de colecție prin intermediul unui cont activ pe www.artmark.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here