Au ars 7000 de păsări într-un incendiu la Arad

0

O adevărată tragedie a avut loc în această noapte la Frumușeni. În urma unui incendiu la o casă privată, focul s-a extins la o hală și au ars 7000 de păsări.
În această noapte, in jurul orei 03:47, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad a fost alertat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, de producerea unui incendiu care a izbucnit la o casă particulară din localitatea Frumușeni.
Intervenția a avut loc rapid. „La ora 03:51 am fost informați de șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate, care se afla la fața locului, că incendiul se manifesta generalizat și la hala (crescătoria) de pui pe care o deținea proprietarul imobilului cât și la nivelul acoperișului locuinței. Până la primirea apelului prin 112, SVSU Frumușeni a acționat cu cinci voluntari”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad.
La locul intervenției au fost alocate forțe si mijloace ale Detașamentului de Pompieri Arad, care s-au deplasat la fata locului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD, cu un total de nouă subofițeri.
„Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că flăcările se manifestau violent, la hala de lângă imobil cât si la acoperișul casei. Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru înlăturarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ o oră și jumătate. A ars acoperișul casei, în proporție de 30% și au pierit 6000 pui de prepeliță, 900 pui de găină și 100 pui de rață. Suprafața totală afectată a fost aproximativ 600 metri pătrați”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad.
Nu au fost înregistrate victime omenești. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată ca fiind „scurtcircuit electric”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here