Agricultorii pot avea vechime pentru pensie

0

Deputatul PSD Adrian Alda aduce o veste bună pentru fermierii arădeni. Parlamentul a votat Proiectul de lege pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.44/2008, privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale. Legea este una extrem de favorabilă fermierilor care pot avea astfel vechime în muncă, deoarece mulți dintre aceștia dețin PFA, II sau IF, cu care au și accesat proiecte europene.
„Legea adoptată în Camera Deputaților este extrem de bună pentru fermieri. Ei pot avea astfel vechime în muncă, dacă și-au achitat taxele și impozitele legale. Vechimea în muncă şi, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA, II sau IF a desfăşurat activitate economică şi a achitat contribuţiile, taxele şi impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în care PFA, II sau IF nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată”, a declarat Adrian Alda. Deputatul social-democrat spune că PSD s-au ținut de cuvânt și a venit din nou în sprijinul fermierilor, care pot în acest fel să obțină vechime în muncă și desigur, vechime pentru pensie.
„Această lege a fost votată de către deputați și va intra în vigoare în cel mai scurt timp, după ce președintele Iohannis o va promulga. Am dorit însă să-i anunț pe fermierii arădeni despre oportunitatea care o vor avea pe baza acestei legi, deoarece mulți dintre ei au întreprinderi individuale și întreprinderi familiale sau PFA. Știu cu ce probleme se confruntă și le promit că sunt vocea fermierilor arădeni în Parlamentul României”, a declarat deputatul PSD Adrian Alda.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here