Investiție chinezească în județul Timiș

0

Investiție majoră, de 30 de milioane de dolari, în Timiș, anunțată la Consiliul Județean de o companie chineză care oferă soluții de controlere electronice inteligente.

Aceștia și-au propus să operaționalizeze, până în primăvara anului viitor, în județul nostru, o fabrică de peste 12.000 de mp, cu posibilitate de extindere la 25.000 mp. Într-o primă fază vor face 300 de angajări, urmând ca la capacitate maximă fabrica să aibă nevoie de aproximativ 1000 de angajați, anticipând o producție de 9 milioane de piese anual. Compania este prezentă în China, India și Vietnam, urmând ca după România să deschidă unități de producție și în Mexic.

Reprezentanții companiei s-au întâlnit la Consiliul Județean cu directorul Direcției de strategii, diplomație, comunicare și cultură, Alexandru Avram. Aceștia au fost interesați în primul rând de sprijinul pe care autoritățile locale îl pot oferi în implementarea investiției, cât și de capacitatea instituției noastre de a le facilita integrarea în rândul comunității de afaceri.

Unitatea de producție din județul Timiș le va facilita accesul pe piața locală, în contextul în care cea mai mare parte a producției va merge către clienți prezenți în România.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =