Consilierii locali PSD din Timișoara propun amendamente: „Stop noilor biruri fiscale useriste”

0

Consilierii locali PSD Radu Țoancă, Andra Lăpădatu și Ioan Szatmari au anunțat că vor propune trei amendamente la proiectul de hotărâre de Consiliu local municipal privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2022.

Social democrații speră ca în acest an să reușească să impună reducerea impozitului pe clădiri pentru persoanele juridice la 1,2%.

„Sperăm că, de această dată, vom convinge cel puțin 14 din cei 27 de colegi că este nevoie să ofere un sprijin concret mediului de afaceri timișorean, sufocat în ultimii patru ani de cele mai mari taxe și impozite locale din România”, spun cei trei consilieri locali PSD. Un alt amendament prevede păstrarea cotei de 0,6% a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice. „Triplarea sa este aberantă și nocivă, iar argumentul domnilor Fritz și Creiveanu, că s-ar elimina o inechitate în raport cu persoanele juridice, demonstrează un anumit nivel precar și rudimentar de pregătire și viziune economică de dreapta, în condițiile în care o persoană fizică plătește lunar la stat un procent de 10,5 la sută din veniturile din închiriere, în timp ce o firmă are o cotă de impozitare de 1 la sută”, spun consilierii social-democrați.

Cel de-al treilea amendament prevede reducerea cu 10 la sută a impozitelor pe clădiri pentru persoanele juridice care plătesc integral până la data de 31 martie.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 17 =