Plimbări virtuale la Aerodromul Cioca

0

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de e-Learning și Centrul Multimedia au participat, în perioada 27-29 august la expoziția Tech World, organizată la Aerodromul Cioca, în cadrul Flight Festival 2021. Standul UPT a atras interesul a peste o mie de participanți, care au avut ocazia să experimenteze timp de trei zile cu tehnologiile viitorului prin echipamentele de ultimă generație. Aceștia au avut ocazia să descopere o serie de cursuri și aplicații educaționale, culturale și web, dar și mobile și de realitate augmentată, virtuală și mixtă – dezvoltate în cadrul proiectelor naționale și internaționale implementate de UPT.

„Plimbări” prin Timișoara de acum și altădată prin AR

Printre proiectele culturale care au stârnit interes în rândul participanților de la Tech World s-a numărat Patrimoniul sub reflectoare Timișoara / Spotlight Heritage Timișoara (https://spotlight-timisoara.eu/ ). Participanții Flight Festival au avut ocazia să descopere pagina web a proiectului, cu poveștile celor trei cartiere istorice ale Timișoarei, prin intermediul unui display interactiv și, totodată, s-au „plimbat” virtual prin Timișoara de acum și altădată cu aplicațiile mobile și de realitate augmentată Spotlight Heritage Timișoara, puse la dispoziție pe tabletele interactive și telefoanele mobile de la standul UPT.

Holograme, tururi virtuale, ochelari AR și un cub magic educațional

Participanții au descoperit și proiectul Muzeului Tehnic al UPT (https://muzeu.upt.ro/ ) care prezintă istoria științei și tehnologiei din Universitatea Politehnica Timișoara și a regiunii. Echipele UPT au făcut demonstrații cu aplicațiile și tururile virtuale interactive ale Muzeului UPT cu ajutorul ochelarilor cu realitate virtuală Oculus Rift și Oculus Quest 2 și au prezentat aplicațiile educaționale pentru copii realizate cu ochelarii și cubul magic Merge Cube. De asemenea, participanții au putut să experimenteze tehnologia de realitate mixtă care le permite să interacționeze cu holograme din jurul lor prin intermediul ochelarilor Microsoft HoloLens 2.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − twelve =