Zeci de mașini de epocă pe drumurile din județele Arad și Timiș

0

Zeci de mașini de epocă au luat parte la raliul „CARPAȚI RETRO 2021”. Chiar dacă fiecare mașină are propria istorie care de care mai interesantă, una a atras toată atenția, o mașină care i-a aparținut chiar Regelui Mihai I.
Startul „CARPAȚI RETRO 2021” s-a dat din fața Consiliului Județean Arad, iar echipajele au pornit pe trasee din Arad și Timiș. Proprietarii bijuteriilor cu aer istoric și-au etalat frumusețile, 23 la număr, fiecare cu povestea ei demnă de cartea de istorie a automobilismului.
Pasiunea pentru mașinile de epocă este destul de costisitoare atât ca timp, cât și ca bani. De multe ori, nici nu se mai ține socoteala banilor, investițiile având ca limită doar bugetul proprietarului. Cea mai mare problemă este găsirea pieselor de schimb pentru mașinile care au aproape 100 de ani, fiind nevoie de contactarea unor mici ateliere din toată lumea, care mai produc încă replici ale unor asemenea piese.
Printre mașinile participante s-au aflat Trabant-uri, Dacii, Skode, Alfa Romeo, BMW, Mercedesuri, Opeluri sau Foduri. Mașina cu cea mai interesantă istorie este Aero 30, care i-a aparținut Regelui Mihai I. Suveranul a primit-o cadou la vârsta de 16 ani. Astăzi, ea se află în proprietatea unui om de afaceri elvețian care este stabilit în județul Arad. Pentru că mașinile de la raliu au trecut pe la Domeniul Regal Săvârșin, mașina Regelui Mihai I a rămas expusă în Muzeul Regal al Automobilului pentru o săptămână, alături de mașinile Regelui Mihai I.
„CARPAȚI RETRO 2021” este un eveniment organizat de către filialele Arad și Timiș a RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA și Autoritate Națională FIVA pentru România. „CARPAȚI RETRO 2021” este evaluată ca etapa a V-a a Campionatului Raliurilor de Regularitate pentru Vehiculele Istorice (CRRVI) pentru anul 2021, organizat de RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA, Autoritate Națională FIVA pentru România. Etapa se va încheia sâmbătă la Timișoara, când va fi desemnat câștigătorul.
Acest eveniment nu este un eveniment sportiv sau o cursă. Vitezele medii pe etape și pe întreg parcursul evenimentului nu depășesc 50 km/oră și sunt specificate în Roadbook (maxim 50 km/h, cu respectarea limitărilor legale). Evenimentul are loc pe drumuri deschise traficului, organizatorul neînchizând nici o parte a traseului de la traficul regulat. Evenimentul se desfășoară pe drumuri deschise circulației publice, în conformitate cu Codul Rutier în vigoare, cu grija pentru a nu perturba deplasarea altor participanți la trafic sau liniștea rezidenților. Participanților le revine responsabilitatea de a conduce vehiculul cu atenție și în condiții de siguranță în orice moment, cu respectarea Codului Rutier și a legislației naționale în vigoare.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here