Un comisar de poliție din Arad a tâlhărit un bătrân

0

Poliția arădeană are probleme serioase. Arădenii își pierd încrederea în cei care ar trebui să îi apere, iar cazuri de corupție din cadrul poliției arădene apar tot mai multe. În ultima perioadă, pe lângă polițiștii traficanți, au apărut și polițiștii mafioți: intră în casă peste oamenii bătrâni și îi jefuiesc. S-a întâmplat la Pâncota iar acum s-a repetat la Chișineu Criș.
Un comisar de poliție din Chișineu-Criș a intrat în casa unui bătrân, despre care știa că are fiul plecat în străinătate și i-a furat cardul bancar, cartea de identitate și o… căldare din aluminiu.
Comisarul de poliție a intrat împreună cu un prieten, noaptea ca hoții, în casa bătrânului. O spun martorii și o spune și bărbatul de 66 de ani. Totul s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni și a fost făcut public după ce un prieten al băiatului din străinătate a trecut să-l vadă pe bătrân. A sunat la 112 aseară, iar în urma apelului, poliția s-a mobilizat și i-a adus bătrânului cartea de identitate și cardul, golit de bani. Bătrânul nu a reclamat faptul la poliție și de frică și din motivul că fără acte, nu i-ar fi fost înregistrată reclamația. Ce spune Inspectoratul de Poliție Județean Arad? Nimic, de fapt: „În cursul zilei de astăzi la nivelul Poliției Orașului Chișineu-Criș a fost înregistrată o plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cercetările fiind continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș în vederea verificări celor sesizate și luarea măsurilor legale. De asemenea conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus efectuarea de verificări în termen, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri”.
Toate aceste probleme nu ar fi fost poate posibile dacă politicul nu ar și-ar fi manifestat influența în activitatea poliției. Polițiștii știu că unii politicieni conduc sub influența alcoolului. Un accident care a avut loc cu un politician care a vrut să mute stația de tramvai de pe Calea Romanilor, a fost pur și simplu ignorat, polițiștii scoțând autoturismul omului politic din zonă. Politicul a intervenit din nou și a adus un comandant la șefia Poliției din Arad ca să poată fi avansat. Nu trebuie uitat că în urmă cu o lună de zile, polițiști din alte zone ale țării au venit la Arad și au efectuat 157 percheziții pentru destructurarea unei rețele de traficanți de țigări, care făceau de patru ani contrabandă cu TIR-ul, fără a fi deranjați și, mai mult, bucurându-se de protecție. Afaceristul Ioan Crișan a fost aruncat în aer cu mașină cu tot și nu există nici acum, după atâta timp, nici un suspect real. În acest context, este tot mai clar: corupția de la Arad duce până sus. Sus, dar nu la cer.
Ministrul Bode, care a trimis la Arad polițiști din toată țara pentru a face ce arădenii nu au fost în stare, are cuvântul: merge până la capăt sau oprește totul chiar înainte de a se ajunge, cine știe, la colegi ai săi de partid influenți din zonă.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here