Morile de la Rudăria, promovate turistic

0

Proiectul „Hai la Rudăria” al Asociației Acasă în Banat este câștigător al concursului „Susține un ONG”, organizat de Fundația Orange. Finanțat de
Fundatia Orange cu suma de 35.000 lei, prin intermediul „Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale, proiectul își propune să transforme Rudăria (cum este cunoscută comuna Eftimie Murgu) într-o destinație turistică modernă care să ofere o experiență complexă tuturor turiștilor care ajung aici.

„Cu cele 22 mori de apă, Rudăria este o adevărată comoară a arhitecturii populare românești, un veritabil muzeu în aer liber, cu un potențial turistic extraordinar”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat, a prezentat obiectivele proiectului Hai la Rudăria! Vor fi protejate cele 22 de mori de apă și vor fi reparate câteva care sunt degradate. Va fi îmbunătățită infrastructura turistică din jurul ansamblului de mori, va fi susținută comunitatea locală pentru a se adapta unei economii bazate pe turism. De asemenea, va fi promovată dezvoltarea economică sustenabilă a localităților bazată pe valorificarea patrimoniului și orientată pe turism, gastronomie tradiții și obiceiuri. Va fi promovată gastronomia sustenabilă susținând producătorii de faină de grâu și de porumb, dar și instalațiile ecologice. Vor fi promovate turistic morile de apă, Rudăria și produsele ei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here