Spitalul Județean Arad are un ecograf nou

0

Consiliul Județean a achiziționat pentru Spitalul Județean un ecograf cu modul de elastografie și ecografie cu substanță de contrast – Acuson Sequoia seria 802202 care include 3 accesorii: Sonda 5C1, Sonda 10L4 și Printer Sony.
,,Ecograful cu modul de elastografie și ecografie cu substanță de contrast este necesar pentru investigațiile efectuate în cabinetul medical de gastroenterologie din cadrul ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și permite efectuarea investigațiilor medicale specifice, cu acuratețe, fiind de un real folos pentru diagnosticarea și urmărirea pacienților cu afecțiuni ale aparatului digestiv. Astfel, acest ecograf este util pentru stadializarea hepatopatiilor cronice, precum și în diagnosticarea formațiunilor hepatice, a afecțiunilor colecistului sau ale pancreasului”, a explicat dr. Dana Iovănescu, medic șef Secție Clinică Gastroenterologie.
Valoarea aparaturii este de 453.628 lei. Achiziționarea ecografului a fost făcută în cadrul proiectului ,,Creșterea accesibilității serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here