Teatrul „Mihai Eminescu” din Oravița este reabilitat pe bani europeni

0

Regio-POR în Regiunea Vest: pune în valoare bijuteriile ascunse ale regiunii. Teatrul „Mihai Eminescu” din Oravița, județul Caraș-Severin, a intrat în restaurare printr-un proiect cu finanțare europeană.
Obiectivul general al proiectului este creșterea atractivității turistice a orașului Oravița prin restaurarea și valorificarea durabilă a acestui obiectiv de patrimoniu de clasă A, care să contribuie astfel și la dezvoltarea economică a zonei.
De asemenea, pe lângă restaurarea și conservarea Teatrului „Mihai Eminescu”, care ar urma să fie inclus în circuitul turistic local, regional și național, investiția mai cuprinde și amenajarea parcului din fața teatrului.
Valoarea totală a proiectului depășește 10 milioane de lei, din care 9,28 milioane lei finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.
Beneficiarul investiției – „Lucrări de restaurare, conservare și dotare la Teatrul Mihai Eminescu – Clădire monument istoric LMI CS-II-M-A-11154 și amenajarea peisagistică a parcului adiacent” este Primaria Oravita.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − 4 =