Spitalul din Ineu a redus numărul paturilor la jumătate pentru că personalul medical s-a infectat

0

Aproape jumătate din numărul paturilor destinate bolnavilor de COVID 19 au fost reduse la Spitalul orășenesc din Ineu, după ce o parte a personalului medical s-a infectat. Bolnavii au fost preluați de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.
Spitalul orășenesc din Ineu preia bolnavii de pe Valea Crișurilor. Acum, a devenit unitate suport COVID și are 50 de paturi pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Numai că doi medici s-au infectat cu COVID, iar Spitalul din Ineu mai poate asigura 30 de locuri și funcționează cu doar trei medici. Ceilalți doctori ai unității asigură liniile de gardă.
„Spitalul din Ineu trece prin momente dificile din cauza numărului mare de cadre medicale pozitive, atât medici, cât și personal auxiliar. A trebuit să reducem numărul de paturi de la 50, la 30”, a declarat Horia Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad.
Unul dintre medicii Spitalului orășenesc Ineu, infectat cu COVID 19, a devenit pacient, fiind internat, iar celălalt se află în tratament la domiciliu.
„Din cinci medici curanți care au tratat bolnavii COVID, doi sunt pozitivi. Sunt stabili, unul este internat la noi în spital, unul este izolat acasă”, a declarat Monica Mang, director Spital orășenesc Ineu.
Inițial, la Spitalul orășenesc din Ineu au fost 80 de paturi pentru bolnavii de COVID, dar din lipsa personalului, s-a ajuns la 50. După îmbolnăvirea celor doi medici, numărul paturilor a scăzut la 30.
„Avem nevoie de personal medical, este o problemă națională, am cerut în nenumărate rânduri dar nu am primit”, a declarat Monica Mang, directorul Spitalului orășenesc Ineu. Direcția de Sănătate Publică a făcut promisiuni, iar din cinci medici, doi pneumologi sunt cu delegare, unul de la Spitalul din Sebiș și unul de la cel din Lipova.
Trei dintre cele șase cadre medicale din județul Arad care au decedat din cauza noului coronavirus sunt din orașul Ineu.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve + thirteen =