[VIDEO] CNIPMMR propune un program de guvernare în domeniul economic al mediului de afaceri

0

Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a lansat astăzi un program de guvernare al mediului de afaceri pentru perioada 2021-2024.
Potrivit estimărilor Comisiei Europene, produsul intern brut al UE (PIB) a scăzut cu aproximativ 15 % în cel de-al doilea trimestru al anului 2020, din cauza epidemiei de SARS-Cov 2, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În total, se estimează că economia UE va scădea cu peste 7 % în 2020. Cu toate acestea, în scenariul cel mai pesimist al unui al doilea val și al prelungirii măsurilor de izolare, s-ar ajunge peste tot la o scădere de 16 % din PIB în acest an.
Conform Cartei Albe a IMM-urilor, ediția 2020, întreprinzătorii au indicat că în perioada actuală se confruntă cu următoarele dificultăți: incertitudinile evoluțiilor viitoare (semnalată în 55,69% din IMM-uri), scăderea cererii interne (52,42%), suspendarea temporară a activității datorată situației Covid-19 (49,03%), pregătirea şi menținerea personalului (47,09%), birocrația (43,70%).
Viziunea mediului de afaceri se bazează pe patru piloni: crearea unui ecosistem de afaceri capabil să facă față provocărilor viitorului: digitalizarea, tranziția către o economie verde, concurența pe piețele internaționale; Resurse umane calificate şi cu competențe în tehnologia informației; Susținerea inițiativelor antreprenoriale; digitalizarea relației mediul privat – administrația publică.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − three =