[VIDEO] Percheziții la Arad la contrabandiștii de parfumuri și aur din Turcia

0

În această dimineaţă, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timișoara efectuează un număr de 13 percheziții domiciliare în județul Arad, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică,
punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, contrabandă și evaziune fiscală.
Procurorii spun că începând cu anul 2020, un bărbat a inițiat un grup infracțional organizat al cărui scop a fost introducerea ilegală în România a unor parfumuri contrafăcute din Turcia, precum și bijuterii din aur.
De fapt, o parte dintre membrii grupului preluau parfumurile contrafăcute de la transportatorii care le introduceau ilegal în țară și ulterior le expediau prin intermediul unor firme de curierat, către beneficiarii care le comercializau.
Comercializarea respectivelor produse era realizată prin intermediul unui alt segment al grupării care se ocupa de postarea anunțurilor pe o platformă de comerţ online, prezentându-le ca fiind originale.

De asemenea, membrii grupului, prin intermediul unor conturi de pe o reţea de socializare, au promovat, în repetate rânduri, mai multe anunțuri conform cărora comercializează diverse parfumuri, articole vestimentare originale, bijuterii din aur, toate acestea purtând însemnele unor branduri cunoscute. Introducerea în România a bijuteriilor din aur achiziţionate de pe teritoriul Turciei erau vândute pe piața neagră cu prețul de 200 lei/gram. Ei au adus bijuteriile fie ascunse în mașini, fie „la vedere”, adică purtându-le direct. În al doilea caz, mergeau cu avionul în Turcia și se întorceau cu bijuteriile pe care le purtau ca accesorii, câteva sute de grame de persoană.


Nouă persoane vor fi aduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea audierii.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here